Tjukklefse med smørkrem

Kan vi friste med nystekte tjukklefser med smørkrem? Dette er en nyinnført tradisjon i vår førjulstid, men tradisjonen er absolutt kommet for å bli! Når venner kommer innom med en julehilsen dagene før jul, kan denne fint konkurrere med julekakene sammen med nytrukket gløgg eller et glass kald melk;)

Du trenger:
2 beger rømme
250 g sukker
3 egg
2 t hjortetakksalt
ca. 500 g mel

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene, og sett røra i kjøleskapet i et par timer før den skal brukes. Deigen blir litt klissete, men del den i passende emner og bak den lett ut på et melet bord. Du klarer fint å klappe til emnene uten kjevle. 

Stek lefsene på middels varme i en takke til de er lyse og gylne på begge sider. Hvis du ikke har takke kan du også steke dem i en stekepanne på middels varme. Etterhvert som lefsene blir ferdig stekt kan du stable dem oppå hverandre og ha et klede over, slik at de holder seg myke.

Dette trenger du til smørkremen:
100 gram mykt meierismør
75 gram sukker
100 gram melis

Slik gjør du:
Pisk eller rører du sammen temperert smør med sukker og melis. Om det lages i forkant av servering kan det oppbevares i kjøleskap, men da er det viktig å ta det ut i god tid (minst et par timer)- slik at det er mykt ved servering.


Server lefsene mens de fortsatt er litt varme med en god skje med smørkrem. Nyt!