Eplekake til hverdags

I dag før barnehagen spurte Anna meg: "Mamma, hva skal vi ha til dessert i dag?" De små får fort fine vaner etter en lang ferie. Det er jo greit at overgangen er litt myk - så en hverdagsdessert må være perfekt i dag. Nå er de norske eplene kommet - og de er så gode at det i grunn kan være en dessert i seg selv.  Men topper du eple med litt karamelisert crumbel, naturell youghurt og kanel- blir det rett og slett en nydelig frisk eplekake. Du lager denne desserten i underkant av 10 minutter og det beste av alt er at den nesten er sunn også. Så hos oss er det avgjort at det er helt innafor å kose seg med desserter som denne en hverdag i ny og ne.

Du trenger :
4 ss brunt sukker
4 kjeks (digestive, marie, havrekjeks - bruk det du har, evt tørre julekaker)
2 ss nøtter (mandler, hasselnøtter)
2 epler
kanel
3 dl yoghurt naturell
evnt 1 ss melis

Slik gjør du:
Ha sukkeret i en stekepanne og varm det på svak varme til du har en karamell. Ha oppi hakkede nøtter og kjeksen som du knuser lett med hendene. Rør rundt slik at karamellen legger seg som et tynt lag rundt nøtte-kjeksblandingen.

Kutt eplene i tynne skiver og legg utover et fat eller oppi et glass.  Dryss kanel over. Ha så på yoghurt (om du ønsker en søtere yougurt tilsett 1 ss melis i den naturelle yoghurten) Ha nøtte-kjeks blandingen på til slutt.