Sprøstekt fisketaco med hjemmelagde tortillalefser

Har dere prøvd å bytte ut den tradisjonelle fredags-tacoen med sprøstekt fisketaco?  Det har vi, og det er fantastisk godt! 

Her har vi servert fisketacoen med tomatsalsa og guacamole. Er det mer populært med f.eks. salat, cherrytomater, rødløk og rømme hjemme hos dere, lager dere det i stedet. Men de sprøstekte fiskepinnene og den friske guacamolen med smak av koriander og lime må med. 

Denne gangen laget vi tortillalefsene selv. Det er på ingen måte nødvendig, men hvis du har tid en dag bør du prøve det. Det er veldig lett og smaker utrolig mye bedre enn de du kjøper. Se oppskrift her.

Til en sulten familie på fire trenger du:
600 g fersk torsk / evt annen hvit fisk
8 tortillalefser 

Til panering av torsken:
1 egg
1 dl hvetemel
salt, pepper
smør

Slik lager du fiskepinnene:
Ha mel på en tallerken og bland inn en god klype salt og nykvernet pepper. Pisk egget med en gaffel og ha dette i en annen bolle. Del fiskefiletene i fingertykke staver, skyll i rennende vann og tørk dem med tørkepapir. Rull så fiskebitene lett i melet, så i egget og så tilbake i melet. Smelt smør og stek fiskepinnene i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter eller til de er gylne.

Guacamole:
2 avocado
2 ts lettrømme
2 fedd hvitløk
Saft av 1/2 lime
En drøy neve fersk koriander
salt og pepper

Slik lager du guacamole: 
Del avocadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, hakket hvitløk og koriander. Smak til med salt og pepper. 

Tomatsalsa;
400 g gode tomater
1 rød chili
1 liten rødløk
Olivenolje
Lime
Frisk koriander
Salt og pepper

Slik lager du tomatsalsaen: Skjær tomatene i små biter, finsnitt chili og finhakk løken. Bland sammen tomater, chili og løk og tilsett et par spiseskjeer olivenolje. Smak til med limesaft, salt, pepper og sukker. Rør inn godt med hakket koriander.