Julekake

Finnes det noe bedre enn varm, nystekt julekake med smør og geitost? Skulle jeg bare bakt én kake før jul så måtte det bli denne. Baker du julekake og du har litt til overs, for all del ikke kast restene! Vi har oppskrift på verdens beste dessert med smørstekt julekake. Følg med:)

Til 2 kaker trenger du:
125 gram meierismør
5 dl melk
50 gram gjær
125 gram sukker
1 ts kardemomme
650 gram hvetemel
150 gram rosiner(eller sukat om du ønsker det)

Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt inn mel blandet med sukker og kardemomme. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen skal være blank og smidig og slippe bollen. Hev deigen et lunt sted til dobbel størrelse (ca en time).

Form kakene på et melet bakebord. Her er det lurt å banke litt godt i deigen. Etterhev i 30 - 40 minutter. Pensle med egg rett før steking.

Stekes på 175 i 30-40 minutter