Salte rugkjeks

Disse kjeksene er perfekte å servere til ost på veninnekvelden. Jeg har også servert dem sammen med litt godt smør som ventesnacks før middag, eller som et lite mellommåltid for barna. Jeg bruker ofte å droppe saltet på noen av kjeksene da de er veldig populære hos lille Hennie på 9 mnd.

2015-11-30 10.21.52.jpg

Du trenger ( til ca 4 brett)
25 g gjær
3 dl vann
1 ss sirup
1 ts salt
1 dl grov sammalt hvete
2 dl siktet rugmel
3,5 dl hvetemel

Slik gjør du det:
Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Bland i sirup, salt, sammalt hvete og siktet rugmel. La deigen hvile i 20 minutter. Ha så i 3,5 dl hvetemel og jobb deigen godt sammen. Dekk til bollen og la den heve i ca 40 minutter. Sett ovnen på 250 grader med bakeplaten inni - slik at den også blir varm.

Ha godt med mel på benken og kjevl deigen så tynn som mulig. Kutt opp i firkanter med en pizzaskjærer, eller bruk en utstikker om du ønsker en annen form. Pensle kjeksene med et tynt lag olivenolje og strø over havsalt. Legg kjeksene på bakepapir som legges over på den varme platen. Stekes i ca 4 minutter. De er ferdige når de har fått en gyllen farge. Avkjøl kjeksene på rist. Om de ikke skulle være helt sprø pleier jeg å tørke dem videre på varmluft 95 grader til de er helt sprø.