Kolonihagens italienske salat og rekesalat

Jeg har alltid elsket frokostene i julen. Deilige morgener fylt av ro, julemusikk, fyr i peisen og god mat. Mange har tradisjon på hva de spiser og spiser gjerne det samme hvert år. Det gjør vi også. Men i fjor prøvde vi noe nytt, nemlig rekesalat og italiensk salat etter oppskrift fra Kolonihagen. Disse to innslagene har blitt en ny tradisjon hos oss - selvfølgelig i kombinasjon med det vi alltid har hatt.

IMG_0620.jpg

Jeg kommer til å servere dette sammen med Mammas hvetekake. 

Til Rekesalaten trenger du :
150 gram pillede ferske reker
150 gram majones (gjerne hjemmelaget) 
2 ss rømme
1 ts lys eddik
saften av en halv sitron
1 liten løk
1/3 purre
1 liten revet gulrot
1/4 agurk
Salt, pepper, gressløk og dill etter smak

Slik gjør du: 
Alt blandes godt i en stor bolle - ha det så over i en serveringsbolle eller et fint glass.

Til Italiensk salat trenger du:
3 gulrøtter
1/3 sellerirot
1/4 hodekål
150 gram majones
2 ss rømme
0,5 ts sennep
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
60 gram sylteagurk i biter

Slik gjør du:
Riv gulrøtter og sellerirot. Kutt kålen - bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.