Peanøtt-trøfler

Desember er måneden det er lov å kose seg litt ekstra med god samvittighet. Men disse peanøtt-trøflene er farlig å ha i kjøleskapet, boksen blir nemlig tom før du vet ordet av det. Kanskje like greit å legge dem på et fint glass å gi dem bort som en spiselig gave. Du får garantert en fornøyd mottaker.

Du trenger:
100 gram mørk sjokolade
200 gram lys sjokolade
1,5 dl kremfløte
1,5 dl peanøttsmør
1 klype salt
150 gram peanøtter - hakket

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over et vannbad. Når den er nesten smeltet tilsetter du fløte og peanøttsmør og rører til du har fått en jevn røre. Tilsett salt. Hell så over i en form med plastfolie. Sett kjølig, gjerne over natten, men minst 4 timer.

Skjær opp i terninger og rull trøflene i hakkede peanøtter. Og vips har du en herlig smakskombinasjon mellom det salte og søte.

Sjokoladeboller

Har du lyst på noe godt? Lag disse. Høyst sannsynlig har du det du trenger i kjøleskapet. Populære både hos små og store her i huset

IMG_0693.jpg

Du trenger:
100 gram smør
1,5 dl sukker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk vaniljesukker
3 msk sterk, kald kaffe
kokos

Slik gjør du:
Smelt smøret - bland de tørre ingrediensene og hell over smeltet smør og sukker. Bland og sett kjølig i hvert fall 30 minutter. Form massen til boller og rull dem i kokos